Régebben az ünnepi asztalon a húsétel minden esetben sertés volt, ugyanis a sertés előre túr, ami a néphit szerint fejlődést jelentett, a szárnyassal ellentétben, ami hátra kapar, ami rossz előjelnek számított.
1. Saláták
Előételnek tökéletesen megfelel, és hozzá valami elegáns kis pirítós szelet, elegáns, és finom masszával. Ha ezt a fogást is alkalmazzuk, nyugodtan csipegethetünk magunknak egy tálca apró, sós sütiből
2. Halételek
Legajánlatosabb halétel: a halászlé. Ez egy nemzet agyszüleménye volt, és még a mai napon is fennmarad. (mi is szoktunk halászlevet csinálni)
3. Húsételek
Mint ahogy az előző sorokban leírtam, a sertés szerencsés volt a nép szemében. A mai napig is fennáll ez az étel-szokás.
4. Köret
A köret bármilyen lehet, ki mit szeret. De azért ajánlatos egy ünnepi ebédnél nem sültkrumplit felszolgálni.
5. Desszert
A Karácsonyi vacsora (mondhatjuk, hogy) legfontosabb része a desszert. Itt nyugostan használhatjátok azokat a recepteket, ami az előbb megnevezett menüben találtok! Ettől eltérve általában a mézes, kókuszos, vaníliás, fahéjas sütemények illenek a Karácsonyhoz.
|