Fahéjas csillag
Hozzávalók:
- 25 dkg átszitált porcukor
- 3 tojásfehérje
- 50 dkg darált, hámozatlan mandula
- 1 zacskó vaníliás cukor
- 3 tk őrölt fahéj
- porcukor ( a nyújtáshoz)
- sütőpapír
Készítsük el együtt!
Verjük a robotgép segítségével keményre a három tojásfehérjét, közben evőkanalanként adjuk hozzá a cukrot! A kemény habból tegyünk el 5 evőkanálnyit a díszítéshez.
Fogjuk a darál mandulát, a vaníliás cukrot, az őrölt fahájat, és a maradék tojáshabba vegyítjük. A masszát egy deszkára kiöntjük, amely porcukorral van meghitve, és a masszából fél centis tésztát gyúrunk.
Fogjuk a csillag alakú formát, és minél több csillagot nyomunk ki. Ezeket sütőpapírral megágyazott tepsibe rakjuk. Vegyük elő a félretett tojáshabot, majd kenjük meg a kis csillagokat ezzel vele. Törekedjünk a vastagságra, amikor kenjük, de úgy, hogy mindegyik csillagra jusson.
Melegítsük fel a sütőt 125 fokra, és tegyük bele a tepsit. 18-20 perc alatt megsülnek a kis csillagaink, majd rakjuk rácsra, és hagyjuk ott kűlni. |